keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kevyesti keskiviikkona

Katsotaanpa saanko palohälyytyksen aikaan kun koetan keittää kananmunia :D hiukan erikoinen savu tuosta keittolevystä leijailee, mutta pysyttelen tässä lähellä, olenhan tulityökurssin käynyt rohkea maailmanmatkaaja..

Eilen en kyllä tuntenut oloani kovinkaan rohkeaksi kun huomasin että rautatieasemalta oli annettu minulle väärä reittivalinta työmatkalle. Luonnollisesti huomasin tämä liian myöhään ja löysinkin itseni keskeltä ei niin mitään, ei niin kenenkän puhelinnumeroa mukana.. täytyy myöntää että kylmä hiki ehti herahtaa eikä tippakaan ollut silmästä kaukana, mutta koin melkoisen ihme pelastumisen! Kaksi pajalla työskentelevää kundia ajoi ohi, hiomasi minut ja poimi kyytiin! He eivät kuulemma normaalisti ajele aamuisin sielläpäin... noh, pääsin siis pajalle jossa paikan pomo ystävällisesti passitti minut autoon ja ajoi kanssani U-bahnin asemalle ja takaisin, jotta tietäisin vastaisuudessa minne mennä. Tämä myös lyhensi työmatkaani, mutta samalla pidensi työpäivääni 8, 5 tuntiseksi.

Eilen sain myös esiteltyä kansioni, jossa kuvia töistäni ja ilmeisesti seauttoi, sillä pääsin takomaan s-koukkuja. Taoinkin koko päivän, paitsi kun katselimme vanhemma herr Esserin kanssa maaailmankarttaa ja muistelimme hänen sotavuosiaan. Taidan olla vähän pihkassa tähän 91-vuotiaaseen seppämestariin...
Yhteistä kieltä meillä eiliiemmin ole, mutta se ei estänyt häntä viemästä minua tänään heidän talonsa ullakolle katselemaan hänen töitään, mm 1950 tehtyä mestarintyötä, hevoskärryihin se oli se osa, mutta en osaa sitä tähän kuvailla. hänellä on tapana käydä pajalla joka päivä, vai joko mainitsinkin sen :)

Niin ne eiliset koukut, sain niistä oikein hyvää palautetta ja tänään puuhastelin sellaisia ihan tavallisia koukkuja joihin tulee kaksi ruuvia, siis puuhastelin mitä ehdin, kun en käveleskellyt herr Esserin perässä ja ihmetellyt hänen kanssaan mm ambossia. Enpä muuten ole vielä ehtinyt selvittää mitä tämä amboss oikeastaan on.
Kuvia en edelleenkään saa liitettyä, mutt yritys jatkuu. Olen oikea onnentyttö, pajalla kaikki ovat mukavia ja työmatkaongelmakin ratkesi! Luulenpa että tästä jää koko loppuelämäksi mahtavia muistoja!

3 kommenttia:

  1. No niin, pidetäänpäs pientä rajaa harjoittelupaikkaromanssien suhteen...

    VastaaPoista
  2. Hahaa! Herr Räsis, äläs nyt kun toinen lämmittelee siellä vaan, tulee sitten kato nuorukaisen luokse kotiin :) Tiia, mä niin näen sut nyökyttelemässä silmät pyöreinä herr Esserin sotamuisteloille ja muille tarinoille. Aivan mahtavaa.
    ps. Saitko sä ne munat koviksi?

    VastaaPoista
  3. Munat koveni hienosti, ja silmien pyörittely jatkuu päivittäin. Tänään katseltiin valokuvia suvun hautapaikoista ja tehtiin tunnin verran hommia. Se on Tanja just varmaan se ilme, minkä silmissäsi näät... :D

    VastaaPoista